top of page
Featured Posts
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Recent Posts

Antalyada Gezilecek Tarihi Yerler


Antalya

Eski medeniyetlerin tarihlerini ve kültürlerini içinde barından yer; Antalya. Müzeleri, tarihi yapıları, şelalesi, plajı ile dikkat çeken geçmişe sahip bir yer. Gezmek istediğinizde karşınıza birçok seçeneğin çıkacağı Antalya’da tarihi yerleri görmeden dönmeyin. Doğası ile iç içe saatler geçirip ilerde gülümseyeceğiniz bir fotoğrafınız da olur elbette.

Hadrian Kapısı

M.S 130. Yılda yapılan bu tarihi eser Roma imparatoru Hadrian adına inşa edilmiştir. Birçok kişinin görmeye gittiği yapının bir diğer ismi ise Üç Kapılar olarak geçiyor. Antalya merkez de kolaylıkla bulabileceğiniz Hadrian kapısı 1960 lı yıllarda ilk restorasyonunu görmüştür. Bu restorasyon ile kapının yanlarına 2 kule dikilerek tarihi eser daha da sağlam hale getirilmiştir. Bu kapı eski dönemlerde gençlerin buluşma yeri olarak kullanılıyormuş. Çok eski zamanlardan kalma bir yapıt olduğu için zaman geçtikçe şehir surlarının içine kadar gelmiştir.

Antalya Müzesi

Antalya Müze

1 Dünya Savaşında yabancı işgal güçlerinin yağmasından kurtarılan eserleri sergileyen bir müzedir. 1922 yılında Öğretmen Süleyman Fikri Erten tarafından yapılmıştır. İlk olarak Alaaddin Camii sonrasında Yivli Minare Camii içerisinde barındırılan bu eserler 1972 yılında şu an ki binada sergiye çıkmaya başlamıştır. Antalya Müzesi’nin kapladığı alan yaklaşık 30.000 metrekare olup 14 sergi salonunu da içerisinde barındırıyor. Müzeye giriş ücreti alt sınır 20 TL olarak belirlenmiştir.

Hıdırlık Kulesi

Alt kısmı kare üst kısmı silindir biçiminde olan Hıdırlık Kulesinin geçmişi Osmanlı ve Selçuklular dönemine dayanıyor. Çok sağlam bir yapı olduğu için savunma kalesi olarak kullanıldığı da söyleniyor. Fakat kim adına ve ne için yapıldığı net olarak bilinmiyor. 14 metre yüksekliğinde olan bu yapıt Karaalioğlu Parkı’na 14 metre uzaklıktadır. Hıdırlık kulesinin tepesine çıktığınızda Akdeniz’in denizini karşınıza almış olursunuz.

Kesik Minare Camii

İlk olarak Roma mabedi olarak kullanılmış olup sonrasında da kilise yapılmıştır. Kesik minareli camii ilk olarak 2. Beyazıt Sultan Korkut tarafından cami haline çevrilmiştir. 1314 yılında bahçesinde yangın çıkması ile beraber1974 yılında tekrardan restore edilmiştir. Bu camii tarihi olarak önemli dini yapılardan biri sayılıyor.

Follow Me
  • Facebook Long Shadow
  • Google+ Long Shadow
  • Twitter Long Shadow
  • LinkedIn Long Shadow
Search By Tags
Henüz etiket yok.
bottom of page